Tarih: 20.11.2023 17:23

Demirtürk uyardı: “Acil önlem alınmalı”

Facebook Twitter Linked-in


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Rahman Demirtürk dün yaşanan fırtına ve sel felaketinden zarar gören esnaf ve vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu. Kdz. Ereğli şehir merkezinde derenin taşmasında ihmal olduğunu ifade eden Demirtürk, önlem alınmadığı takdirde yine bir felaketin yaşanabileceğini dile getirdi. Yetkililerin sahilden çıkıp derelerde gerekli önlemlerin alınmasını isteyen Demirtürk “Önce Ereğli halkına büyük geçmiş olsun diyorum. Bu suyun ana merkezi geldiği yerler, gül deresinden başlayıp çarşıya doğru giden noktalarda köprü altlarının uygunsuz bir şekilde, yani baraj şekline dönüşmesi. Oradan gelen ağacın, taşın, toprağın baraj oluşturduğu, menfezin dolu olduğu, ve ciddi manada çok büyük hasarlara neden oldu. Burada şöyle bir şey yaşanıyor, defalarca söylememize rağmen, köprünün mutlaka alt kirişlerinin değiştirilmesi ve aşağı düşürülmesi. Tabii ki çarşı merkezinde de büyük hasar var sahil bandında da var ama suyun geldiği ana nokta bu bölge. Bu bölgeye kimse bakmıyor, buradan önlem alınarak aşağıya giden suyun, taşın, toprağın, ağacın engellenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu bir değil iki değil, dün ben iş yerimde 9 saat mahsur kalmışım. Kendi imkanlarımızla ulaşmışız, kendi işimizi kendimiz görmüşüz, ve hiçbir yetkiliye ulaşamamışız. Hiç kimse telefonlarına bakmıyor. Yani insanlar mağdur olduktan sonra insanların yanına gitseniz ne olur gitmeseniz ne olur. Yani burada bir kepçe olabilirdi. Gelen bu pisliği taşı toprağı burada köprü altlarını boşaltarak bunu biraz engellemiş olabilirlerdi. Tabii ki bu büyük bir afet burada kimseyi suçlamak istemiyorum ama, bizde o olay şöyle gelişiyor maalesef, bizim memleketimizde olay olduktan sonra.. Ya olmadan önce önleminin alınması gerekiyor. Ve ben bunu 90 yılından beri defalarca bu hadise yaşandı bunu da en az 50 defa gündeme taşımamıza rağmen bu çözüme ulaşmadı. Yetkililerden ricam şudur, gelen evet bakanlarımız ya da milletvekillerimiz önce gelecekler bu suyun kaynağı nereden geliyor ne önlem alınması gerekiyor, önce buna bakmaları lazım. Yani sahil olmuş, denizde gemi batmış, tabi ki bunlar olan şeyler, ama bu oradan gelen su burayı basmıyor. Burada önlem alınması lazım. Önlem alınmadığı sürece bu sorunlar devam edecek. Artık sahil bandından çıkıp mahalle aralarına, bu suyun geldiği noktalara, özellikle menfezin olduğu bölgede yukarıda Gülderesi  Mahallesi'nde oradaki köprüler ve Karga Mahallesi girişindeki köprünün altının mutlaka giderilmesi yani düzeltilmesi gerekiyor. Gerekirse köprünün yeniden dizayn edilip yapılması gerekiyor. Daha büyük felakete neden olmaması için de bir an önce önleminin alınması gerektiğini düşünüyorum.
Mahalleden gelen su menfezler yetersiz kaldığı için, direkt geliyor burada oluşan sudan dolayı caminin şadırvanını su basıyor. Hem kapı girişinden hem de bu şadırvanın olduğu yerden su basıyor. Bunu defalarca söylememize rağmen buraya büyük bir menfez yapılarak bu su etraftan dereye verilebilir.” dedi.

Abalı Camisinin zemin katını da su giderlerinin yetersiz olması nedeniyle su bastığını, şadırvan ve deponun sular altında kaldığını belirten Demirtürk, yetkililerden önlem almalarını istedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —