Tarih: 16.08.2023 13:32

Köylüye yakacak odun kazığı!..

Facebook Twitter Linked-in

Kdz. Ereğli ilçesinde köyde yaşayan vatandaşlara kış aylarındaki yakacak odun ihtiyacı için siteri 380 TL’den fiyat bildirildi. Orman Müdürlüğü yetkilileri yakacak odunun siteri fiyatını muhtarlara bildirdi. Köy muhtarları da kendilerine bildirilen bu fiyattan paraları topladı. Ancak bir süre sonra yakacak odunun ster fiyatının 480 TL’ye yükseltildiği bildirildi. Muhtarlar vatandaşlara durumu bildirerek bu kez de farkları topladı. Yakacak odun teslim almaya gelindiğinde ise orman müdürlüğü yetkilileri bu kez de fiyatın 580 TL’ye yükseldiğini bildirdi. Köyde yaşayan vatandaşlar ise daha odunları teslim almadan fiyatların sürekli yükseltilmesine büyük tepki gösterdi. 
Kdz. Ereğli Hasbeyler Köyü Muhtarı Hasan Duman yaşananları anlatarak, “KÖYDE YAŞAYANA AYIP EDİLİYOR” başlıklı bir yazı kaleme alarak sitemde bulundu. Köyde yaşayan bir vatandaşın 2 ton kömür ve 10 ster odun maliyetinin 25 bin 800 TL’ye yükseldiğini anlatan Duman, çoğunluğu emeklilerden oluşan köyde yaşayanların sadece ısınma için ortaya çıkan bu maliyeti nasıl karşılayacağını sorguladı. Duman sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında şu sözlere yer verdi; “Bizleri yönetenler tarafından köyde yaşam teşvik edilsin diye sık sık dile getirilir. Bizde Hasbeyler Köyü Muhtarlığı olarak yapmış olduğumuz projeler ile köyde yaşayanların yaşam kalitesini yükseltmek, insanların köye dönüşlerini sağlamak ve köyde üretimi, istihdamı arttırmak için çabalıyoruz. 
Ancak bizler boşuna çabalıyoruz. Neden mi? Hemen anlatayım.
Kısa zaman önce muhtarlara kışlık yakacak odun listenizi yapın denildi. Ster fiyatı: 380 TL. 
Parayı toplamaya çalışırken zam geldiği söylendi ster fiyatı oldu: 480 TL. Gelen zamlı fiyatı toplamaya çalışırken (köyümüz emekli köyü, maaşı bekliyorum oğlum idare et param yok derken) yine zam geldiği haberi geldi ster fiyatı oldu yaklaşık 580 TL. Şaka gibi  
Duyarlı birkaç muhtar arkadaşımla beraber buna engel olmak için uğraştık, işletme müdürümüz ve kaymakamımızla görüşme yaptık. Maalesef olumlu bir sonuç alamadık. 
Sadece odunla bitmiyor ki, kömürün tonu olmuş 10.000 TL. En az iki ton alması lazım 20.000 TL. On ster de odun alsa 25.800 TL. Daha bunun içinde nakliyesi yok, kestirme parası yok. 
Lütfen şimdi söyler misiniz, şehirde yaşayan vatandaşın doğalgaz faturaları sıfırlanırken, mutfak doğalgazından ücret alınmazken köylüye yapılan bu uygulama haksızlık değil mi? Köylerimiz huzurevi gibi, yaşlı emekli büyüklerimiz yaşıyor. Elbette çok zorlanıyorlar. 
Ne kadar üzgün olduğumu anlatamam. Köylümüz bunu hak etmiyor. O nedenle kimse köyde yaşamı destekliyoruz demesin. Saygılarımla.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —