Tarih: 03.04.2024 16:30

Seçim bitti, çalışmalar durdu… Kdz. Ereğli’ye ceza mı kesildi?

Facebook Twitter Linked-in

Kdz. Ereğli-Devrek arası karayolunun yapımı yerel seçimlerin ardından durdu. Yol yapımının neden durduğu henüz açıklanmadı.

Kdz. Ereğli ilçesinde 2004 yılında programa alınan Kdz. Ereğli-Devrek arası karayolu yapımı 20 senede tamamlanamadı. 20 senede farklı müteahhitlere defalarca ihale edilen Ereğli-Devrek karayolu bölge siyasetçilerinin ilgisizliği nedeniyle bir türlü yapılamadı. Bölge siyasetçilerinin sürekli bahaneler ürettiği karayolunun yapımı 31 Mart 2024 seçimleri sonrasında bir kez daha durdu. Yüklenici firmanın yol üzerindeki tüm makineleri bir noktada topladığı ve çalışmaları tamamen durdurduğu öğrenildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, dönemin TBMM Başkanı Köksal Toptan, görev yapan tüm Ulaştırma Bakanları ve Zonguldak’ta görev yapan tüm iktidar milletvekilleri, il ve ilçe başkanları farklı tarihler vererek Ereğli-Devrek karayolunu bitireceklerine dair yeminler edip sözler verdi. “Aşkımız hiç bitmesin, Ereğli Devrek karayolu gibi” sloganların üretilmesine neden olan yol için bölge halkı bir çok kez farklı eylemler yaptı, 10 binlerce imza topladı. Ancak bölge halkı ne yaptıysa yolun yapılmasını sağlayamadı.
Şimdi buradan iktidar milletvekilleri Muammer Avcı, Saffet Bozkurt, Ahmet Çolakoğlu, AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan ve AK Parti Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Av. Mücahit Andiç’e soruyoruz: Ereğli-Devrek karayolunun yapımı neden durduruldu? Kazanamadığınız belediyeler ve alamadığınız oylar için Kdz. Ereğli halkına ceza mı kestiniz? Kdz. Ereğli ve bölge halkına verdiğiniz şeref namus sözleri ne oldu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —