Tarih: 01.02.2024 10:06

Sperm Testi Tanımı ve Yapılma Nedeni

Facebook Twitter Linked-in

Hareketli sperm sayısı tespiti gibi işlemleri yapmak için sperm testine başvurmak gerekir. Bir süredir çocuk sahibi olamayanlar için sperm testi analizi ardından teşhis koyma tedavi yolları netleşebilir. Sperm testinin üremeye katkıları her geçen sene daha da artmaktadır.

Sperm Testi Nedir?

Semen analizi, sperm testinin başka bir ifadesidir.  Erkek menisi içinde yer alan üremeyi sürdüren spermleri inceleyen sperm testi çocuk yapmak isteyenlere veriler sunar. Uzman tarafından istenen sperm testinin gerçekleşmesi için uygun koşullar sağlanmalıdır. Gereken durumlarda laboratuar sonuçları tekrar istenebilir.

Sperm Testi Neden Yapılır?

Doktor önerisi ardından istenen sperm testinin esas yapılma amacı, gebelik yaşanamamasıdır. Çift, istemesine rağmen çocuk sahibi olamıyorsa sperm testi istenebilmektedir. Gebelik amacı haricinde enfeksiyon hastalıklarından sonra kontrol amaçlı da sperm testine başvuru yapılabilir. Tedavi süreçleri devam ederken üreme kontrollerini takip etmek gerekiyorsa söz konusu test avantaj sağlayacaktır.

Sperm Testi Neden İstenir?

Sperm testinin istenme nedeni, kısırlık tespitinin netleşmesi şeklinde olabilir.  Kanser hastalıkları tedavisi böbrek sorunları vs. tedavi aşamasında doktor üreme kontrolü amaçlı test isteyebilecektir. Ayrıca çocuk yapmak isteyen kişileri de net şekilde bilgilendirmek adına sperm testlerine başvuru yapılabilecektir.

Spermiogramı uygulama nedenlerinin başında üremeye engel olan durumları bulabilmek yer alır. Erkek meni içeriğindeki değerlere göre netlik sağlandığı zaman kişiye özel tedavi verilebilir. Hareketli sperm sayısında artış amaçlı düzenlemeleri doktor önerebilir.

Ultrason Testi Nedir?

Gebelikte ve diğer gerekli durumlarda kullanılan ultrason testi, ses dalgalarıyla vücudu görüntüleme şeklidir. Yüksek frekans ses dalgaları sayesinde hamilelik süreci veya diğer bölgelerdeki hastalık durumları takip edilebilir. Hastaneye göre ultrason fiyatları ve yapılan işlemlerde farklar yaşanabilir. Hastalığa ve duruma göre detaylı ultrason testi istenebilecektir.

Ultrason Testi Kimler için Uygundur?

Hastaneye başvuran bir kişi ultrason testi yaptıracağında hamile ise bebek sağlığı hakkında fikir edinmiş olur. Meme kanseri şüphesi olan birinin durumu netleşebilir.  Kalp hastası olan biri ritim ve genel kalp sağlığına dair bilgi edinebilir. Klinikte kullanılan cihaz özelliklerine göre ultrason fiyatları değişebileceği için maddi açıdan bir sınıflandırma yapmak pek doğru değildir. Birçok hastanede sigortası olan kişiler ücretsiz olarak ultrasona girebilmektedir.

Ultrason Yöntemleri Nelerdir?

Uzman tarafından istenen ultrason için yöntemler hastaya göre değişebilir. Hangi hastalık veya durum için isteniyorsa ultrason fiyatları da yöntemleri de değişebilecektir. 3 boyutlu ultrason, 4 boyutlu ultrason, pelvik, ayrıntılı ultrason gibi çok sayıda seçenek bulunmaktadır.

Check Up Nedir?

Sağlık taraması olarak da tanımlanan check up, genel kontrolleri de kapsayan bir işlemdir. Her sene yapılması önerilen sağlık taraması için check up fiyatları değişebilmektedir. Talepler ve hasta durumuna göre yapılan işlemler değişebileceği için toplam fiyatlarda değişiklikler olabilir.

Check up işlemlerinde kişileri çeşitli yönlerden kontrol etmek ve hastalıklı olan bölgeleri erken teşhis etmek amaçlanır. Şayet risk içeren durumlar varsa mutlaka erken önlem alınması gerekir. Tümör hastalıkları, kan ve bağışıklıkla ilgili hastalıklar için çok geçmeden tedavi olması kritik önem taşıyacaktır.

Check Up Paket Fiyatları

Genel olarak bakıldığında kapsamına göre check up işlemi fiyatlandırması değişebilir. Standart paketlerde check up fiyatları kapsamlı paketlere göre değişebilecektir. Kapsamlı yapılan sağlık taraması için kullanılan alet ve teknikler değişebilmektedir.

Senelere ve hastanelere göre yenilenen fiyatları birçok platformdan takip edebilirsiniz. 6 ayda bir, senede bir veya önerilen aralığa göre check up fiyatları konusunda kendi bütçe ayarlamanızı yapabilirsiniz. Ortalama 5 güne kadar netleşen sonuçlar ardından yeni bir tedavi yoluna başvurabilirsiniz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —